Nieuws

Hoogst persoonlijk

Samenwerking met de huisarts bij de Zevenster

30 juli 2019
Samenwerking de Zevenster, Huisartsenpraktijk van Breugel en Novicare slaan de handen ineen

We werken al jaren samen met Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster in Zevenhuizen, waar Novicare de behandeling verzorgt. Vanaf 1 september gaan we voor de medische behandeling van de bewoners van het verpleeghuis samenwerken met Huisartspraktijk van Breugel!

Op andere plekken in het land hebben we al ervaring opgedaan met deze intensieve manier van samenwerken met de huisarts, waarbij de huisarts als hoofdbehandelaar de algemene medische zorg op zich neemt en de specialist ouderengeneeskunde de specialistische behandeling. Met de toenemende vergrijzing en steeds meer ouderen die langer thuis wonen een mooie ontwikkeling, die nieuw is voor de Zevenster en de regio!

Uniek is dat het initiatief betrokken wordt bij onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit onderzoekt of zo’n samenwerking tussen huisarts en SO een bijdrage kan leveren aan het toenemende tekort aan specialisten ouderengeneeskunde. Zij doen onderzoek naar verschillende oplossingen en nemen de resultaten van de evaluatie van onze samenwerking hierin mee.