Wie zijn wij?

Hoogst persoonlijk

Novicare is een zelfstandige medische- en paramedische dienst met zelfsturende multidisciplinaire behandelteams. Wij behandelen cliënten met chronische complexe zorgvragen ongeacht waar ze wonen of verblijven. Voor zorgorganisaties die geen eigen behandeldienst hebben, zijn wij het beste alternatief.

Vanuit onze expertise ondersteunen we ook zorgorganisaties met vraagstukken op het gebied van behandeling. Dit kan advies zijn op het gebied van kwaliteit, efficiency of verandermanagement, maar ook het trainen van behandelaren of zorgteams, begeleiding van intervisie of interim-management van behandeldiensten. Ons werkgebied spreidt zich uit over bijna het hele land.

Geen detachering

Wij zijn geen detacherings- of uitzendbureau. Door langdurige samenwerkingsverbanden vormen wij de behandeldienst voor de zorgorganisaties waarmee we samenwerken. Dat houdt in dat de behandelaren bij die organisaties als ‘eigen’ voelen, zonder de zorgen van een eigen behandeldienst. Wij kunnen verschillende zorgconcepten voor u invullen, zoals verpleeghuiszorg al dan niet in samenwerking met de huisarts, eerstelijnsverblijf (ELV) en ondersteunende behandeling/behandeling op de achtergrond, passend bij uw wensen en behoefte.

Specialisten

Novicare is een van de grootste werkgevers voor specialisten ouderengeneeskunde. Onze behandelteams bestaan uit basisartsen, verpleegkundig specialisten, (GZ-)psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Daarnaast hebben wij een aantal behandelaren in dienst die vanuit hun behandelervaring werken als adviseur en meerdere specialisten op het gebied van scholing, training en coaching.

“Voor mij als dokter staat voorop dat cliënten een goede behandeling krijgen. Ons behandelteam probeert daarbij ook om zo efficiënt mogelijk te werken, binnen budget. Dat evenwicht is voor ons cruciaal. Om dit te kunnen bereiken, zetten wij ons vooral sámen in: in samenwerking met de cliënt zelf, de mantelzorger en de verzorging.”

Marieke de Punder
Specialist ouderengeneeskunde