Nieuws

13 december 2021

Chantal Dielis streeft haar ideaal na

Chantal Dielis, verpleegkundig specialistHet ging onze verpleegkundig specialist Chantal Dielis aan het hart: cliënten in de ouderen- en gehandicaptenzorg moeten bij coronaklachten vaak 24 uur op hun kamer in isolatie tot de testuitslag bekend is. Dat is toch geen kwaliteit van leven? Chantal streefde haar ideaal na en met succes! Samen met onze samenwerkingspartner SWZ Zorg en de GGD ging Chantal op zoek naar een betrouwbaar alternatief. Het resultaat? Een sneltestapparaat dat een betrouwbare uitslag geeft binnen 15 minuten en waarmee een pilot is gestart bij SWZ Zorg.

 

Dankzij dit apparaat hoeven cliënten niet onnodig lang op hun kamer in quarantaine in afwachting van de uitslag. SWZ Zorg zet daarnaast de testen ook in voor medewerkers met klachten en van wie hun volgende dienst binnen 24 uur start. Hierdoor komt de zorgcontinuïteit niet in gevaar. Het zorgkantoor VGZ maakt deze pilot van 4 maanden financieel mede mogelijk in het kader van zinvolle zorg.

 

Onder andere Omroep Brabant heeft aandacht besteed aan deze pilot via een interview met Chantal en cliënt Antonie. Verder kunt u op de website van SWZ zorg meer informatie over deze pilot vinden.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief