Grensverleggende ambitie

Alles wat we doen draait om de cliënt. Om nu en in de toekomst de beste behandeling te kunnen leveren zoekt Novicare de grenzen van de langdurige zorg op en verlegt ze.

 

Want we kampen met krapte omdat het aantal behandelaren niet hard stijgt, maar het aantal cliënten wel. Dat betekent dus dat we dingen anders moeten gaan doen. De tekorten die er zijn, niet zien als een bedreiging maar als een kans. Want wat je wél hebt, moet je slim benutten. Niet morgen, maar vandaag. Samen met onze behandelaren, want zij zijn onze experts en weten waar ze heen willen. We helpen hen om te blijven groeien, als mens en als specialist. Meer over de visie van Novicare.

 

De Novicare manier van werken is zeker anders. De cliënt is en blijft ons uitgangspunt, dus uiteraard oefen je je vak uit en behandel je je cliënten. Maar waar heeft de cliënt nu écht behoefte aan? Wat is de kern van de zorgvraag? Als behandelaar leer je om maximale zorg te verlenen: alles doen wat je geleerd hebt. Daar heb je alle expertise voor in je rugzak, maar die zet je niet meer per definitie allemaal in. Met je cliënt en diens netwerk bespreek je waar hij of zij nu écht behoefte aan heeft. Wat is van toegevoegde waarde voor de kwaliteit van leven? Haal je met revalidatie het maximale uit je cliënt? Of richt je je op zijn behoefte om zelfstandig met z’n scootmobiel naar de viskar op de markt te kunnen? Optimale behandeling in plaats van maximale. Daar geloven wij in.

 

Onze behandelaren vertellen wat er nog meer anders is bij Novicare.

“Bij Novicare vinden we persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. De inhoud kun je leren, maar de persoon maakt het verschil. Dat zorgt er ook voor dat je je verantwoordelijk voelt en het bevordert de kwaliteit en het plezier in je werk. De kracht van Novicare ligt echt bij de behandelaren.”

 

JAN JAAP BAARS
GZ-psycholoog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief