Specialistische behandeling en advies

Novicare is een zelfstandige medische en paramedische behandeldienst. Wij zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen bij ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

 

Onze multidisciplinaire teams ondersteunen woonzorginstellingen bij de invulling van de behandeling aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast behandelen we ouderen in de thuissituatie. Novicare is geen uitzend-of detacheringsbureau. Wij streven naar samenwerking voor de lange termijn, met als uitgangspunt continuïteit en kwaliteit van de behandelzorg.

 

Vanuit onze ervaring en expertise adviseren wij ook andere organisaties en behandeldiensten. Wij zijn de juiste kennispartner voor vraagstukken op het gebied van behandeling en kwaliteit van zorg.

 

Organisatiestructuur

Novicare is een platte organisatie. We houden niet van eindeloze hiërarchische besluitvormingsprocessen. We werken met korte lijntjes en veel inbreng van en door medewerkers in processen en besluitvorming. Uitgangspunt is dat iedereen ondersteunend is aan de cliënt. In onze organisatiestructuur ziet dat er zo uit:

 

 

De cliënt staat in het midden en ontvangt directe ondersteuning en behandeling van regionale multidisciplinaire behandelteams. De behandelaren worden weer ondersteund door hun regioleider, officemanager en ons servicebureau, dat de medische dossiers en verwijzingen beheert. Onze directie zorgt er samen met de medewerkers van het servicekantoor voor dat onze mensen in de regio’s hun werk goed kunnen doen. Over onze directieleden wil je misschien wat meer weten.

 

Onze directieleden

 

Jet Wiechers, directeur NovicareJet is sinds december 2016 directeur bij Novicare. Voordat ze bij Novicare kwam was ze partner bij Plexus (later KPMG Plexus), waar ze verschillende managementrollen combineerde met organisatieadvies in de ouderenzorg, ziekenhuizen en eerstelijnszorg. Jet heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties in hun groei en het verbeteren van (zorg)processen, strategievorming en samenwerking op bestuurlijk niveau.

Tijdens ons 15-jarig jubileum in 2023 keek Jet vooruit: hoe ziet de behandelzorg van de toekomst eruit en hoe houden we het leuk met elkaar? Lees hier haar verhaal.

Karin Schippers, directeur NovicareKarin werkt sinds 2018 bij Novicare. Eerst als regioleider en leidinggevende van onze scholings- en ontwikkelingstak en sinds begin 2020 als directeur. Karin begon haar loopbaan als maatschappelijk werker. Sinds 2006 bekleedde zij verschillende leidinggevende functies in de zorg, waaronder manager behandeldienst bij een grote zorgorganisatie.

In de week dat Karin bij Novicare als directeur begon, brak het Coronavirus uit in Nederland. Hoe zij dit ervaren heeft, deelde ze met onze medewerkers in een blog op Novinet, ons intranet.

Wencke van der Meijden, directeur Novicare Wencke werkt sinds 2023 bij Novicare. Ze heeft jarenlang zorgvernieuwingsprojecten geleid in binnen- en buitenland. Daarbij stond altijd één doel centraal: hoe kunnen we de zorg beter maken? Bij Novicare is Wencke verantwoordelijk voor alle initiatieven waarmee we toekomstbestendige behandelzorg breed mogelijk willen maken in de ouderenzorg en verstandelijke gehandicaptenzorg.

In een van onze nieuwsbrieven stelde Wencke zich voor. Je leest dit interview hier.

Harry van Lieshout, directeur Novicare

Harry werkt sinds 2023 bij Novicare. Hij heeft jarenlange ervaring als financieel directeur en met het lean organiseren van processen. Harry houdt zich bij Novicare bezig met het financieel beleid en de backofficeprocessen.

Het ontstaan van Novicare

Hettie SuurdUit de droom van Hettie Suurd is in 2008 Novicare ontstaan. De plek waar je woont – of dat nu thuis, in een woonvorm of zorginstelling is – moet niet bepalend zijn voor de zorg die je krijgt. De zorgvraag van de cliënt moet te allen tijde leidend zijn. Dit was de droom van een van onze oprichters Hettie Suurd. Ze streed voor een model waarbij behandelaren langdurig betrokken zijn en, vanuit een multidisciplinair team, zelfstandig kunnen opereren.

 

Hettie is van oorsprong specialist ouderengeneeskunde. Voordat ze Novicare oprichtte, was ze jarenlang manager van behandeldiensten bij grote zorgorganisaties. Per 1 januari 2021 is Hettie gestopt als directeur van Novicare. Hettie blijft mede-eigenaar van het bedrijf en betrokken bij de ontwikkeling van de verstandelijk gehandicaptensector binnen Novicare en als sparringpartner van de directie. Ook zal ze op projectbasis werkzaamheden verrichten.

 

Meer lezen over de visie en het ontstaan van Novicare? Lees het interview met Hettie.