Nieuws

19 november 2019

Visitatie specialisten ouderengeneeskunde Novicare: een goed recept

Deze week werd de reeks visitaties van de specialisten ouderengeneeskunde (SO’s) van Novicare afgesloten in Haarlem. Vorige week waren wij als team SO’s van regio West aan de beurt. Een dag die begon met gezonde spanning, op smaak werd gebracht met cake van SO Anne Lefebre en eindigde met een voldaan gevoel.
Tekst: Diane de Zwart, specialist ouderengeneeskunde

 

Netjes volgens het programma meldden alle dokters van regio West zich om 10 uur op kantoor. Als groep spraken we met de visitatiecommissie over alle facetten van ons vak. Dat verliep zoals de cake van Anne: een licht gevoel van achterdocht bij de kennismaking, ietwat klef en zoet bij de eerste happen, maar daarna helemaal op dreef met passie, pit en de nodige (humoristische) versterking.

 

Daarna kwamen de partijen met wie we dagelijks samenwerken aan het woord, zoals de apotheker, paramedicus, zorgmedewerkers en bestuurders van zorgorganisaties.

 

De eindconclusie van de commissie was positief. Als leerpunten noemden ze het uniform werken, het verder uitdiepen van advance care planning en omgaan met de sterke wensen van cliënt en mantelzorg. Ook het vaak wisselen van artsen op sommige locaties blijft in deze tijd van krapte een punt van aandacht.

 

De kers op de cake waren voor ons de complimenten aan het einde van de visitatie: “Een artsenteam dat zichzelf goed kent, enthousiast en met plezier werkt en hart heeft voor de cliënt”, “Ze weten waar ze het over hebben, zijn laagdrempelig bereikbaar, goed gepositioneerd en sociaal vaardig” en “Een mooie club dokters om mee samen te werken”.

 

Aan het einde van de middag verlieten we ons kantoor in Rijswijk met goede feedback, de motivatie om aan de slag te gaan met de leerpunten en met trots. Op onszelf en elkaar.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief