Nieuws

19 april 2022

Behandelaren opleiden is onze verantwoordelijkheid

In vrijwel alle regio’s leiden wij medewerkers op tot zelfstandig behandelaar. Dit zien we als een noodzakelijke investering, wetende dat het aantal zorgvragen de komende jaren fors zal stijgen. Ons streven is in al onze zeven regio’s minimaal één opleidingsplek voor specialisten ouderengeneeskunde en één voor de verpleegkundig specialist te creëren. We zijn trots dat ons streven in een aantal regio’s al is gehaald.

 

Zo hebben we in regio Oost-Nederland één opleidingsplek voor een SO en één voor een VS. In onze regio Noord-Holland zijn maar liefst vier opleidingsplekken voor een SO ingevuld en één voor een VS. Vanzelfsprekend is uitbreiding binnen deze regio’s mogelijk. Helpend daarbij is dat de criteria zijn aangepast waaraan een instelling moet voldoen om opleidingsinstelling voor specialisten ouderengeneeskunde te mogen zijn. Een aantal kleinere instellingen kan nu ook gezamenlijk een erkenning verkrijgen. Dit is een hele mooie stap voorwaarts in die regio’s waar we met een aantal kleinere instellingen samenwerken.

 

Keuzestage specialisten ouderengeneeskunde

Inspiratiesessie Mary Borgmann, specialist ouderengeneeskunde

 

Naast deze twee opleidingen is het aanbieden van een keuzestage voor specialisten ouderengeneeskunde in opleiding essentieel om hen kennis te laten maken met het uitdagende werk in de ouderen-  en gehandicaptenzorg. Wij bieden zowel klinische als niet-klinische keuzestages. Innovatie en projectmanagement en strategie en beleid zijn onderwerpen waarin je je verdiept tijdens een niet-klinische stage. De klinische keuzestages kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden in de eerstelijn, bij het Leger des Heils of betrekking hebben op onderwerpen als NAH. Mensen opleiden voor het vak zien we als onze verantwoordelijkheid. Ben je geïnteresseerd in een opleidingsplaats of keuzestage in  de ouderen- of gehandicaptenzorg? Heb je zelf een interessant onderwerp waarmee je tijdens een keuzestage kennis wil maken? Onze deur staat voor je open. We verkennen graag samen met jou de mogelijkheden.

 

Inspiratie

Ook onze specialist ouderengeneeskunde Mary Borgmann zet zich in voor het opleiden van specialisten ouderengeneeskunde. Zij liet tijdens een inspiratiesessie van TalentCare jonge dokters en studenten kennis maken met de veelzijdigheid van het vak ouderengeneeskunde en deelde haar passie.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief