Nieuws

28 april 2022

Een veelzijdige en uitdagende rol

Een jaar geleden kwam Milou van Wijnen het team van Novicare versterken als basisarts. Haar ambitie is helder: werken als specialist ouderengeneeskunde. “Een prachtig vak, waarin ik echt iets kan betekenen”, aldus Milou.

 

Die liefde voor het artsenvak draagt ze al lang met zich mee. “Ik vind het een heel boeiende doelgroep, vanwege de complexe en chronische zorgvragen. Hoe ga je daar goed mee om? Hoe begeleid je mensen het laatste deel van hun leven? We weten allemaal dat we steeds ouder worden en ook langer thuis blijven wonen. Tegelijkertijd wordt het aantal specialisten ouderengeneeskunde steeds schaarser. Dit vraagt een andere inzet van zorg. Mijn ambitie is om als toekomstig specialist ouderengeneeskunde een spil in het web te zijn voor kwetsbare ouderen thuis. Dat ik voor alle betrokken partijen overzicht en structuur kan aanbrengen in medische zaken. Dat lijkt me een veelzijdige en uitdagende rol.”

 

Ze koos voor Novicare omdat ze hier, als basisarts, breed inzetbaar is in de ouderenzorg. Precies wat ze graag wil. Binnen de verpleeghuizen waar ze werkt, krijgt ze namelijk met alle facetten van ouderenzorg te maken, van psychogeriatrische zorg tot bijvoorbeeld geriatrische revalidatie. Milou: “Als arts in de ouderengeneeskunde werk je generalistisch en leer je de volle breedte van het artsenvak kennen. Die breedte vind ik positief voor mijn ontwikkeling.”

 

Ze vervolgt: “Wat ik zo fijn vind, is dat Novicare mij stimuleert om te groeien. Mijn collega’s denken steeds met me mee, vragen me naar mijn verwachtingen, mijn doelen en naar wat ik nodig heb. Mijn ambitie om specialist ouderengeneeskunde te worden heb ik gedeeld en daarin is direct geschakeld.”

 

In maart start Milou met de driejarige opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in het VUmc in Amsterdam. Het eerste jaar brengt ze door op haar huidige werkplek, één van de woonzorgcentra van Sint Jacob in Haarlem. In het tweede jaar staan kortere stages op het programma en in het laatste jaar weer een woonzorgcentrum, maar dan geriatrische revalidatie. “Novicare ondersteunt mij goed in dit proces, bekijkt waar ik het beste pas, wat mijn opleidingsbehoeften zijn en hoe zij me daarin kunnen ondersteunen.” zo vertelt Milou. Vanuit Novicare wordt Milou begeleid door een ervaren specialist ouderengeneeskunde.

 

“Werken in de zorg past bij me, ik hou van de hectiek, van het feit dat geen dag hetzelfde is. Maar bovenal hou ik ervan echt iets te kunnen betekenen voor mensen, om hun leven zoveel mogelijk kleur te geven. Bij Novicare maken we ons hard voor kwaliteit in de zorg en daarnaast vind ik hier de ideale balans tussen flexibiliteit en vastigheid. Alles is ingericht op groei en ook dat past bij me. Ik krijg volop de ruimte om mijn eigen kennis up-to-date te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld overleggen met apothekers en wordt expertise onderling graag gedeeld. Ik krijg steeds scherper waar mijn plek is: in de eerste lijn, op het scheidsvlak tussen huisarts en verpleeghuis. Daar kan ik echt wat betekenen voor mensen.”

 

Meer weten over de opleidingsmogelijkheden bij Novicare? Je leest het bij Stage of opleiding.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief