Nieuws

07 december 2022

Werken bij Novicare is anders

Novicare wil zoveel mogelijk bereiken met de beschikbare handen, tijd en middelen. Dat kan alleen als we de behandelzorg anders inrichten. Daarom is het werken bij Novicare anders. GZ-psycholoog Aartje van Tilburg werkt sinds zes maanden bij Novicare in de regio Brabant. Na een periode van wennen ervaart ze de andere kijk op processen en verantwoordelijkheden als verfrissend en vindt ze de verbinding met cliënten en collega’s waar ze op hoopte. Ze vertelt over haar eerste indrukken.

 

Een andere kijk op processen

“Eigenlijk had ik het nog wel naar mijn zin op mijn oude werkplek, maar na veertien jaar was de uitdaging er wel een beetje uit”, vertelt Aartje. “Bovendien werd ik opgeslokt door alle processen binnen de organisatie, die namen veel tijd in beslag en waren niet altijd even efficiënt. Bij Novicare staan we bewust stil bij ieders taken: wie doet wat en wie doet wat níet? Dat is fijn en heel verfrissend.”

 

Deze aanpak zie je doorgaans niet bij de meeste reguliere zorgorganisaties. “Ik moest wel even wennen. Zo is het MDO-proces hier anders ingericht dan ik gewend was. Niet iedere patiënt standaard een uur bespreken, maar enkel bespreken wat op dat moment van belang is. Dat scheelt veel overbodig werk en dus tijd. Die tijd kunnen we dan weer inzetten op een plek waar we op dat moment echt nodig zijn.”

 

We zoeken elkaar op

Onze behandelaren adviseren en behandelen cliënten op de plek waar zij wonen. Bij mensen thuis en in verpleeghuizen of woonvormen. Collega’s tref je vooral in je regio: op de gang in het verpleeghuis, op kantoor en tijdens (digitale of telefonische) overlegmomenten. Aartje is enthousiast over het contact dat ze met haar collega’s heeft. “In mijn vorige functie trof je elkaar automatisch. Nu moet je elkaar wat meer opzoeken, maar daardoor is het contact wel doelbewuster. De drempel om iemand even te bellen is laag, je hebt elkaar zo te pakken.”

 

Eén keer in de maand is er een innovatieoverleg, waarbij behandelaren uit de regio samenkomen om inhoudelijke thema’s te bespreken. “Er is daarbij regelmatig ruimte voor gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Aan het begin vond ik dat best raar, ik ben dat zo niet gewend!”, lacht Aartje. “Maar nu snap ik waarom Novicare hier ruimte voor maakt: het zorgt voor verbinding.” Ze besluit: “Ik hoopte in deze functie verbinding te vinden met bewoners, de organisatie en mijn collega’s. En na zes maanden is dat er ook echt al. Ik kijk met enthousiasme uit naar de rest van mijn werktijd hier.”

 

Ben jij benieuwd geworden naar het werken bij Novicare? Neem dan eens een kijkje in onze keuken. Je bent van harte welkom voor een goed gesprek of een praktijkbezoek. 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief