Nieuws

18 juni 2020

Blog “Terug naar het werk: een nieuw tijdperk!”

Van ‘verplicht’ thuiswerken naar ‘af en toe’ op kantoor. Een moment om te vieren met heerlijke verse bonenkoffie en een stuk vlaai. Oké, deze foto is ietsjes eerder genomen, maar die verse bonenkoffie heb ik toch wel gemist! De bonenkoffie die mij door serieuze werkzaamheden heen helpt, maar ook zeker de bonenkoffie die ik erbij pak tijdens nuttige of gewoon gezellige gesprekken met collega’s.

 

Sinds januari 2020 mag ik mijzelf met trots specialist ouderengeneeskunde bij Novicare noemen. Flexibiliteit is één van de redenen waarom ik voor Novicare gekozen heb. Mogelijkheden tot thuiswerken waren daar namelijk al. En er is geen 9 tot 5 mentaliteit. Natuurlijk moeten de uren gemaakt worden, maar hoe, waar en wanneer is tot op zekere hoogte flexibel. Zo vond ik het voor de COVID-periode heerlijk om de ‘einde dag’ administratie lekker thuis uit te werken, of als het uit kwam de dag thuis op te starten. Inmiddels ben ik blij dat ik dat ik er af en toe weer op uit kan. We mogen op gepaste afstand naar kantoor, reguliere afdelingsvisites starten weer op en ik kan eerstelijnsconsulten oppakken. Ook dat stapeltje consulten met vraagstelling ‘diagnostiek dementie’, die op de reguliere urgentielijst lagen, werken we nu langzaamaan weg. Hoewel ik natuurlijk alles netjes uitdiep, kan ik soms de diagnose al bijna in de deuropening stellen. Wanneer een mevrouw vrolijk de deur opent, mij welkom heet door warmhartig een hand uit te steken, en ze geen flauw idee heeft waar ik het over heb als ik vertel dat ik door ‘het virus’ even geen hand mag geven. En dan een zoon die op de achtergrond staat te gniffelen en fluistert dat moeder geen flauw benul heeft van corona, met kort daaropvolgend een gezellig gesprek met deze mevrouw over hoofdzakelijk koetjes en kalfjes; dit soort momenten levert mij deze dagen een grote glimlach op.

 

Ik kijk met trots terug hoe Novicare is omgegaan met de COVID-periode. Innovatief is een tweede kernwoord waarom ik hier graag wilde werken. Het is een periode geweest van snel schakelen. Samenwerking werd op de proef gesteld, maar met succes naar een hoger niveau getild. Het resultaat is een fantastisch toekomstbestendig ‘blended care’ concept waar we in de (post-)COVID-periode mee zullen gaan werken.

 

Mijn inwerkperiode werd afgerond met het stilleggen van vele werkzaamheden. Ondanks dat ik nu bijna een half jaar bij Novicare werk zeg ik nu opnieuw: Ik heb zin in mijn nieuwe uitdaging bij Novicare!

 

Ingeborg Jansen

Specialist ouderengeneeskunde

 

PS Wil jij die heerlijke verse bonenkoffie op onze regiokantoren ook een keer proberen? Wij zijn nog op zoek naar collega’s. Bekijk onze vacatures of neem gerust een kijkje in onze keuken!

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief