Voor jou

Een goede gezondheid is belangrijk. Voor iedereen en ook voor jou. Misschien heb je problemen met je gezondheid. Omdat je een syndroom hebt. Of een verstandelijke beperking. Of kun je niet goed vertellen waar je last van hebt.

 

Woon je bij een woonvoorziening en heb je hier hulp bij nodig? Dan kan Novicare jou helpen. Er werken bij ons artsen en verpleegkundig specialisten. Zij hebben verstand van zorgvragen bij mensen zoals jij.

 

Hieronder vind je meer informatie.

Soms heb je een beetje hulp nodig. Als je bijvoorbeeld een probleem hebt met je gezondheid. Je kunt dan een arts voor verstandelijk gehandicapten vragen om advies. Wij noemen zo’n arts een arts VG.

 

Ook jouw ouders, verzorger of huisarts mogen deze arts vragen om hulp.

 

De arts VG kan jouw problemen onderzoeken en behandelen. Of hij geeft er advies over. Het kan ook zijn dat de arts iemand anders vraagt jou te helpen. Bijvoorbeeld een gedragsdeskundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist of logopedist.

Een verpleegkundig specialist kan jou ook helpen bij je gezondheid. Wij noemen dat een VS. Een VS werkt samen met de huisarts en met de arts VG. Het kan dus zijn dat je voor de ene klacht bij de huisarts komt, maar ook onder behandeling bent bij de VS. Of dat je de ene keer een afspraak hebt bij de arts VG en de volgende afspraak bij de VS is.

Heb je hulp nodig? En is er een afspraak gemaakt? Dan komt de arts of verpleegkundig specialist naar jou toe. Dit kan je eigen woning zijn. Of in een spreekkamer van bijvoorbeeld een medische dienst. Het is in ieder geval een plek waar jij je prettig voelt.

Je hoeft niet alleen naar de afspraak. De arts VG wil graag met jou praten. En met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Zoals je ouders, begeleider of huisarts. De arts hoort dan alles over jouw problemen. En kan je dan het beste helpen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de arts VG van Novicare die bij jouw woonvoorziening is betrokken.