Nieuws

24 april 2024

Eerste enthousiaste reacties inzet hulpmiddel diagnostiek op afstand

De mogelijkheden om technologische innovaties in te zetten in de zorg en behandeling voor cliënten groeien met de dag. Hoe draagt zorgtechnologie bij aan het leveren van passende zorg en behandeling aan zoveel mogelijk cliënten? Op dit moment gebruiken we in een pilot het medisch hulpmiddel ‘de Tyto’ tijdens de medische visite en ongeplande zorg via spoedvragen. En we zijn enthousiast.

 

 

Het zorgteam test het device

Onze medisch behandelaren kunnen op elk moment van de dag en op elke locatie met dit hulpmiddel medisch onderzoek laten verrichten door verpleegkundigen, waardoor diagnostiek op afstand mogelijk is. Zo heeft de Tyto onder andere een ingebouwde digitale stethoscoop en otoscoop waardoor het mogelijk is om naar het hart en de longen te luisteren en in de oren en de keel te kijken.

 

Onze samenwerkingspartners Joris Zorg en Savant Zorg en onze medisch behandelaren van de dagwaarneming hebben de Tyto in een eerdere pilot gebruikt. Die resultaten waren veelbelovend dus hebben we hem uitgebreid met zes extra devices en zijn er andere zorgorganisaties aangesloten waarmee we samenwerken binnen een spoedzorgproject. Het zorgteam is de technologie uitgebreid aan het testen. Op elkaar, zoals je op de foto’s kunt zien, en inmiddels ook op cliënten.

 

Het zorgteam leest testresultaten af

De pilot loopt nog een jaar door, maar de eerste resultaten kunnen bijna worden verzameld. Bij een positieve evaluatie rollen we de digitale stethoscoop verder uit binnen de deelnemende organisaties en bij andere zorgorganisaties waarmee we samenwerken. Wij verwachten dat het gaat zorgen voor een efficiëntere inzet van medisch behandelaren en een verbeterde diagnose en kwaliteit van zorg dankzij het duidelijke geluid- en beeldmateriaal dat de Tyto levert. Verder hopen we dat het meer werkplezier oplevert bij zorgteams omdat ze sneller geholpen worden en er een beroep wordt gedaan op de inhoudelijke expertise van verpleegkundigen. We delen de resultaten binnenkort met jullie!

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief