Nieuws

18 juni 2024

Sfeerimpressie symposium over samenwerking

Wat een fijne dag! Een dag vol ontwikkeling, gezelligheid en samenwerking. Met dat laatste onderwerp gingen onze behandelaren aan de slag tijdens ons jaarlijkse symposium op 13 juni.

Renaldo Ishaak, oud-teamleider van de Koninklijke Marechaussee, trapte af. Hij benadrukte het belang van het leren kennen van het verhaal achter elk teamlid, het behandelen van elkaar met respect en het vermijden van voorbarige oordelen. Daardoor groeien teams naar elkaar toe, werken ze effectiever en zijn in staat om gezamenlijk hun doelen te bereiken.

 

Na deze bijdrage werkten onze behandelaren in verschillende workshops aan het verfijnen van de samenwerking met elkaar en onze samenwerkingspartners. Hoe werk je interdisciplinair samen? Of vanuit thema’s als palliatieve zorg, kwaliteit of vrijheid en veiligheid? En wat heeft invloed op hoe we samenwerken? Groepsdynamiek bijvoorbeeld. Maar ook taal, kleding, jouw kwaliteiten en die van collega’s in jouw team. Met een gevarieerd aanbod aan workshops was er voor iedere behandelaar iets te vinden dat aansloot bij zijn of haar behoefte.

 

Ook was er aandacht voor de visie van de zorgorganisaties waar onze behandelaren werkzaam zijn. Ook dat beïnvloedt de samenwerking. Maarten Heisen, manager Zorg, Behandeling en Innovatie bij Amaliazorg, nam ons via een interactieve workshop mee in het geheim van keuzes maken en de invloed hiervan op het succes van een zorgorganisatie en onderlinge samenwerkingen. Tessa van Tongeren en Marwa Dada kwaliteitsverpleegkundigen bij Savant Zorg, vertelde over de rol van de kwaliteitsverpleegkundige binnen een zorgorganisatie en een team, en de successen en hobbels in de weg die in dat kader voorbij komen. We eindigden het symposium samen met de andere teams van Novicare met de workshop Bodypercussie. En het mag duidelijk zijn dat ook hier een goede samenwerking belangrijk is.

 

Traditiegetrouw sloten we het symposium af met een avond ontspanning en gezelligheid. Zelfs zonder zomerse temperaturen werd het feest dankzij de foodtrucks met het heerlijke eten een echt zomer-mini-festival. We hebben genoten van elkaars gezelschap, de geslaagde avond én dag.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief