Nieuws

01 oktober 2020

Webinar ‘betrokken op afstand’ succesvol

Woordweb 'Betrokken op afstand'Dinsdag vond ons eerste Kenniscollege webinar plaats. Het onderwerp ‘Betrokken op afstand’ had de aandacht van bijna 80 behandelaren. Het was erg interessant om de interactie en de vragen te volgen tijdens het webinar en de volgende leerpunten kwamen voorbij;

 

Welke applicaties zou je kunnen gebruiken voor je virtuele overleggen? Bij Novicare hebben we weloverwogen gekozen voor en inmiddels goede ervaringen met Microsoft Teams. Waarbij het belangrijk is de behandelaren ook mee te nemen in een keuze en hoe ze er goed mee werken.

 

Maar met alleen een goede applicatie ben je er natuurlijk niet. Om een virtueel overleg succesvol te laten verlopen, moet je je goed voorbereiden. Zijn alle randvoorwaarden in orde? Heb je een goede internetverbinding? Beschikken zorgmedewerkers over de juiste apparatuur en is er een duidelijke rolverdeling? Dit vergt in het begin wat tijd, maar werkt uiteindelijk in je voordeel. Dat virtuele overleggen dan heel succesvol kunnen zijn, bleek uit het interview met één van de meer ervaren behandelaren. En de enthousiaste reacties op de mentimeter.

 

De virtuele processen en praatplaten riepen, zoals verwacht, allerlei interessante vragen op. Deze vragen nemen we mee zodat we de processen nog verder kunnen aanscherpen. Maar voorlopig gaan onze behandelaren er in de praktijk mee aan de slag.

 

Wil je ook en webinar van Novicare bijwonen. Via deze link kom je bij het programma van de webinar reeks.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief