Nieuws

17 april 2023

Jet Wiechers tafelgast webinar ‘Toekomstbestendige MGZ in de gehandicaptenzorg’

Op 6 april organiseerde Zilveren Kruis | Zorgkantoor het webinar ‘Toekomstbestendige MGZ in de gehandicaptenzorg’. Onze directeur Jet Wiechers deelde als een van de tafelgasten haar zienswijze op innovaties en ontwikkelingen en de uitdagingen die er spelen om medisch generalistische zorg te kunnen blijven leveren. Ze vertelde onder andere over de regionale poli die onze samenwerkingspartner Reinaerde en Novicare ontwikkelden en hoe deze oplossing bijdraagt aan een toekomstbestendige medische generalistische zorg.

 

De poli is ingericht vanuit taakherschikking en stepped care. Omdat het medisch regiebehandelaarschap bij de woningen– als dat niet bij de huisarts ligt – wordt ondergebracht bij verpleegkundig specialisten (VS), kan de arts voor verstandelijk gehandicapten (arts VG) op de poli worden ingezet voor consultatie en medebehandeling van alle cliënten die dat nodig hebben, ongeacht hun indicatie en financiering.

 

Nieuwsgierig naar het hele webinar? Je kunt hem terugkijken via de website van Zilveren Kruis | Zorgkantoor: www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor/zorgaanbieders/kennisdeling/webinar-mgz

 

Lees ook

Mooie resultaten in de eerste fase van de regionale VG-poli

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief